Instellingen

Kijk hier: Welke keuzes maken de Provinciale partijen?

© RTV Noord

Natuurlijk vinden alle partijen voor de Provinciale Staten wel iets van allerlei politieke kwesties. Maar wat vinden de partijen écht belangrijk, als ze harde keuzes moeten maken?

Dat vroegen we ze in onze reeks Groningen Kiest, in aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen op deze woensdag, 20 maart. De video's met de lijsttrekkers van de partijen kan je hieronder bekijken.

Dit zeggen partijen over de belangrijkste thema's

Los van de video's van de partijen, zetten we de afgelopen week ook zeven belangrijke verkiezingsthema's op een rij. Wat vinden Groningers die het Kieskompas hebben ingevuld, en wat zeggen de politieke partijen over de kwesties? Daar zitten soms flinke verschillen in:

Video's: welke keuzes maken de Groningse partijen?

Dan de video's. Wat zijn voor de partijen de écht belangrijke thema's? Die vraag stelden we ze afgelopen week in Groningen Kiest. In deze video's maken de lijsttrekkers van de partijen harde keuzes. Ze hebben vijf munten, er zijn acht thema's. Waar zetten ze op in?

50 Plus:

CDA:

ChristenUnie:

D66:

GroenLinks:

Groninger Belang:

PvdA:

Partij voor de Dieren:

Partij voor het Noorden:

PVV:

SP:

VVD:

Forum voor Democratie en DENK wilden niet meedoen aan Groningen Kiest. Daarom ontbreekt van die partijen een video.

Nog verder verdiepen?

Wil je je nog verder verdiepen in de partijen en hun standpunten, kijk dan naar onze live verkiezingsdebatten Groningen Kiest. Live op onze website, in de app, op tv en op radio op maandagavond en dinsdagavond 18.30 uur!

Verder kan je het Groningse Kieskompas invullen, met 28 snelle stellingen om je stem te bepalen.