Instellingen

Kledingketen CoolCat vraagt faillissement aan

Het filiaal van CoolCat in de Herestraat in Groningen
© Merijn Slagter/RTV Noord
Het filiaal aan de Grote Markt
© Erik Hogeboom/RTV Noord
© Erik Hogeboom/RTV Noord

Kledingwinkelketen CoolCat vraagt voor zijn Nederlandse vestigingen faillissement aan. In de stad Groningen zijn er twee vestigingen: in de Herestraat en aan de Grote Markt.

Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

Uitdagende omstandigheden

Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagende' marktomstandigheden. Het bedrijf sloot jaren achtereen met 'aanzienlijke verliezen'. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje.

Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse onderdelen van CoolCat vallen buiten het faillissement.

80 winkels

CoolCat telt in Nederland 80 winkels. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in België, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg.

Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.