Instellingen

Doorknipper van enkelband de cel in voor diefstallen en uitkeringsfraude

Een enkelband. De veroordeelde man knipte die van hem door.
Een enkelband. De veroordeelde man knipte die van hem door. © Archief RTV Noord

Een 35-jarige Stadjer die in oktober liever zijn enkelband afknipte en naar Aruba afreisde in plaats van op zijn rechtszitting te verschijnen, moet toch de cel in.

De man stond twee weken geleden alsnog terecht voor een reeks diefstallen en uitkeringsfraude. Hij is veroordeeld tot twintig maanden cel.

Motor en aanhangers

Het Openbaar Ministerie eiste dertig maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank vond niet alle feiten bewezen en kwam zo op een lagere straf uit.

De Groninger kreeg de straf voor het stelen van een motor en aanhangers. Ook stal hij in Rotterdam en Rijswijk een auto, motor, elektrische fietsen en bakfietsen. De motoren werden deels ontmanteld teruggevonden bij de man thuis. 

Herkend op foto

De man liep in juli 2017 in Groningen tegen de lamp toen een buurtbewoner een diefstal van een motor op de foto zette. De motor stond in de Verlengde Lodewijkstraat.

De Groninger werd op de foto herkend. Hij is een bekende van justitie met een fors strafblad. De man werd eind november op Aruba gearresteerd en zit sindsdien vast. 

De Groninger moet de gedupeerden ook een schadevergoeding van ruim 10.000 euro betalen.