'Provincie schendt gedragscode neveninkomsten met René Paas'

© Archief RTV Noord
De provincie Groningen schendt haar eigen gedragscode integriteit. Op de website van de provincie ontbreekt informatie over het neveninkomen van commissaris van de Koning René Paas. Dat blijkt uit onderzoek van dagblad Trouw.
De krant constateert dat naast Groningen nog vier provincies achterblijven met informatie over de nevenfuncties van hun commissarissen van de Koning of leden van Gedeputeerde Staten.

Hoogte neveninkomen verzwegen

De provincie Groningen verzuimt informatie te geven over de hoogte van het neveninkomen van de commissaris. Paas is lid van de Raad van Advies van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
Een woordvoerder van de provincie stelt dat Paas zijn inkomsten uit deze bijbaan stort in de provinciekas. 'Dit is ook gemeld bij Provinciale Staten. Zij zijn op hoogte en feitelijk heeft de commissaris dus geen inkomsten. Alles is wat ons betreft transparant', aldus de woordvoerder.
Maar volgens de gedragscode integriteit van de provincie is dat geen reden om het inkomen niet op de site te zetten, schrijft Trouw.

Overzicht nevenfuncties

De provincie Groningen vermeldt op haar website van alle bestuurders wel welke nevenfuncties zij vervullen. Paas is de enige bestuurder die een betaalde bijbaan heeft.