Woningverkoop Blauwestad stoomt door: 'Zien is kopen!'

Het blijft goed gaan met de huizen- en kavelverkoop in Blauwestad. De zeventien woningen van 'fase 2' zijn allemaal verkocht. Op dit moment worden de funderingen uitgegraven, de officiële bouw start aankomende vrijdag.

'Het neigt er naar dat wij in 3,5 jaar net zo veel woningen verkopen als in de tien jaar daarvoor', zegt René Perton van projectbureau Blauwestad.

Blauwestad

Blauwestad is in de loop der jaren uitgegroeid van hoofdpijndossier naar bloeiende plek in Oost-Groningen. De huizen- en kavelverkoop zit in de lift. 'Zien is kopen!', zegt Perton.

'Mensen zien dat Blauwestad steeds meer vorm krijgt. Wij profiteren natuurlijk ook van de hoge prijzen in bijvoorbeeld de stad. Nee, er is echt niks om over te klagen.'

Naast de verkoop van huizen, worden er ook steeds meer kavels verkocht.

Fase 3

Nu de zeventien woningen in 'fase twee' volledig verkocht zijn, kan de verkoop van 'fase 3' gaan beginnen. De stijl van de bestaande woningen wordt doorgetrokken, maar de details worden aankomende vrijdag pas bekendgemaakt.

Volgens Perton is er al interesse voor die woningen. 'Wij zijn een krimpregio, maar hier is volop ontwikkeling.'

Fase 1 en 2

Fase 1 bestaat uit herenhuizen, fase 2 heeft de stijl van schipperswoningen. Fase 3 gaat naar verluidt lijken op de bestaande woningen, waarbij veel aandacht is voor het levensloopbestendig maken van woningen.

Perton: 'Dat betekent dat je in principe kunt leven op één verdieping. De badkamer, slaapkamer en keuken zijn allemaal op de benedenverdieping. Wij zien dat er veel interesse is voor dat soort woningen, zowel bij jonge als oude mensen.'

De woningen in fase 1 en 2 vallen onder het gedeelte van Blauwestad dat Havenkwartier heet.

Lees ook:

- Bedrijvigheid moet zorgen voor meer reuring in Blauwestad

Meer over dit onderwerp:
BLAUWESTAD
Deel dit artikel:

Recent nieuws