Instellingen

Werkzaamheden rond Stad: Brailleweg dit weekend dicht

© Aanpak Ring Zuid

De Brailleweg in Groningen is komend weekend afgesloten in verband met werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

Bij de A28 ter hoogte van de Brailleweg sloopt Aannemerscombinatie Herepoort dit weekend een deel van het oude viaduct. Dit moet gebeuren voordat het tijdelijke viaduct afgebouwd kan worden, zodat er tussen de wegdelen een doorgang blijft bestaan voor vleermuizen.

De sloopwerkzaamheden vinden overdag plaats, tussen 7.00 en 19.00 uur. Hiervoor is de Brailleweg afgesloten van zaterdag 23 maart 6.00 uur tot maandag 25 maart 6.00 uur.

Verkeersstops

Het tijdelijke viaduct wordt maandag verder afgebouwd. Dat gebeurt vooral 's nachts.
Maandagnacht worden de liggers voor de westkant van het tijdelijke viaduct geplaatst. Hier rijdt straks het verkeer richting Assen over. Hiervoor is de Brailleweg afgesloten van maandag 25 maart 20.00 uur tot dinsdag 26 maart 6.00 uur.

Om de liggers te kunnen plaatsen, zijn maandagnacht 'verkeersstops' nodig. Het verkeer richting het Julianaplein wordt voor het tijdelijke viaduct stilgezet, om trillingen te voorkomen. Een verkeersstop duurt maximaal een kwartier.

Parkeerplaatsen verdwijnen

Naast het werk bij de Brailleweg wordt er ook langs het Oude Winschoterdiep gewerkt. De parkeerplaatsen onder het viaduct bij het Oude Winschoterdiep zijn vanaf maandag definitief afgesloten. Er zijn vervangende parkeerplekken aangelegd langs het Oude Winschoterdiep.

Bij het viaduct gaat Combinatie Herepoort binnenkort geluidsschermen plaatsen. Later moet op deze plek de voormalige zuidbaan worden afgebroken. Op die plek wordt de ringweg verdiept aangelegd.

Afrit Zernike dicht

En ook op de noordelijke ringweg wordt gewerkt. Daar is zaterdag 23 maart de afrit Zernike Campus aan de kant van Paddepoel afgesloten. De afsluiting duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende afrit en de Professor Uilkensweg. De oprit naar de Ring Noord blijft open voor verkeer.