Onderzoek naar uitlatingen voorzitter lokaal stembureau

Het Centraal Stembureau doet onderzoek naar uitlatingen van de voorzitter van een lokaal stembureau in de stad Groningen. De voorzitter van het stembureau noemt de PVV op Facebook 'semi-fascistisch, racistisch en zeker niet democratisch'.

Het bericht van de lokale stembureau-voorzitter is geplaatst op de verkiezingsdag, afgelopen woensdag. Het is een reactie onder een Facebook-bericht van de PVV waarin de partij oproept om op de PVV te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Bezwaar

'De geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van deze verkiezingen zijn ernstig in het geding', zegt PVV-voorman Ton van Kesteren. 'Misschien zijn er nog wel meer van deze gevallen.'

Voor de PVV was het bericht reden bezwaar te maken tegen de definitieve verkiezingsuitslag. Voor die uitslag heeft de uitspraak geen gevolgen, maar het Centraal Stembureau wil er toch beter naar kijken.

Authentiek bericht?

'Wij gaan kijken in hoeverre het bericht authentiek is en geplaatst is door deze persoon', zegt een woordvoerder van burgemeester Peter den Oudsten van Groningen.

'Als dat zo is, dan moeten we kijken in hoeverre er maatregelen genomen kunnen worden. We willen niet vooruitlopen op sancties.'

Lees ook:

- Geen hertelling: uitslag Statenverkiezingen definitief
- Alles over de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019

Meer over dit onderwerp:
ps2019 GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws