Kasem M. krijgt vijftien jaar celstraf voor doodslag Ilham Benchelh

Kasem M. is dinsdag veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens doodslag op zijn echtgenote Ilham Benchelh uit Siddeburen.

De straf valt hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste vorige maand twaalf jaar celstraf.

Ilham Benchelh verdween op 10 januari 2010. Niemand heeft ooit nog iets van haar vernomen.

Overtuigend bewezen

Volgens de rechter is wettig en overtuigend bewezen dat Benchelh door geweld om het leven is gekomen. Ook zou het duidelijk zijn dat M. zijn sporen probeerde te wissen. M. had bovendien een motief. Benchelh wilde scheiden en M. was bang zijn zoontje en zijn woning te verliezen.

De rechtbank vindt dat er geen reden is voor strafvermindering. Het zoontje moet leven met het besef dat zijn vader zijn moeder heeft gedood, aldus de rechtbank. M. zou de zaak gefrustreerd hebben door geen verklaring af te leggen. 'Zijn zelf gekozen verblijf in Marokko heeft tot vertraging geleid', zo stelt de rechtbank.

Niet aanwezig

M. was vorige maand niet aanwezig bij de behandeling van zijn zaak, omdat hij Marokko niet mocht verlaten. Daar woont M. sinds een aantal jaren, samen met de zoon die hij met Benchelh kreeg.

Ondanks dat hij beschikt over een Nederlands paspoort, werd M. op het vliegveld in Marokko tegengehouden. Hij had geen geldig visum.

Dominant type

M. is eerder in aanraking geweest met justitie. Tot 1975 had hij tbr (een voorloper van tbs) vanwege een bankoverval. M. heeft vijf dochters die allemaal verklaren dat hun vader een agressieprobleem heeft en hen sloeg. Buren omschrijven M. als een dominant type dat zijn vrouw als zijn bezit zag.

Kasem M. moet van de rechtbank in Groningen ook een schadevergoeding betalen: 321 euro aan de broer van Benchelh en 325 euro aan haar moeder.

Lees ook:

- Broer verdwenen Ilham Benchelh roept hulp van Marokkaanse koning in
- Twaalf jaar cel geëist tegen Kasem M. in moordzaak zonder lijk

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws