Woningoverval Peize zwaarder bestraft in hoger beroep

De inbreker sloeg toe toen het koppel sliep
De inbreker sloeg toe toen het koppel sliep © Robin Zebrowski
Een 42-jarige man uit Groningen is voor een woningoverval in Peize in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel.
De rechtbank in Assen veroordeelde de man vorig jaar tot vier jaar cel. Een echtpaar en hun zoon werden op 1 juli 2017 in hun woning aan de Stelmaker in Peize overvallen. De mannen mishandelden de zoon.

Vuistslagen

De Stadjer en een 38-jarige medeverdachte uit Groningen drongen via een badkamerraam de woning binnen. De mannen duwden de ouders onder het dekbed en bedreigden hen. De zoon kreeg vuistslagen in zijn gezicht. De daders gingen met een buit van zestig euro vandoor. 

Achtervolging

De politie hield de mannen na een achtervolging richting Assen aan. De vluchtauto raakte in de wijk Peelo in Assen van de weg. De oudste ondernam nog een vruchteloze poging om op een gestolen fiets te vluchten. 

Diepe indruk

De rechtbank legde beide mannen vorig jaar vier jaar cel op. De oudste ging in hoger beroep. De hogere rechters tilden er zwaar aan dat de mannen een willekeurig gezin midden in de nacht op een gewelddadige wijze overvielen. De slachtoffers lagen op dat moment te slapen. Dit gebeuren heeft een diepe indruk op hen achtergelaten. 
De Stadjer had nog een jaar cel op de lat staan. Die mag hij, bovenop de vijf jaar, eveneens uitzitten. Ook moet hij de slachtoffers ruim 1700 euro aan schadevergoeding betalen.