Boeing 747 geland op Groningen Airport Eelde: 'Wat een lang ding ja!'

Het vliegtuig is geland
Het vliegtuig is geland © Elwin Baas/RTV Noord
Kort voor zeven uur stond hij aan de grond op Groningen Airport Eelde: de Boeing 747 van Atlas Air. Tientallen vliegtuigspotters waren daar woensdagochtend getuige van.
Het gebeurt niet vaak dat een groot toestel van het formaat Boeing 747 landt op 'Eelde'. De vorige keer was een jaar geleden.

'Je voelde de wind echt'

'Hij vloog mooi over ons heen, je voelde de wind echt', zegt één van de vliegtuigspotters. 'We gaan ook wel eens naar Schiphol. Dat zoiets groots de lucht in kan... Machtig!'
'Het is een groot gevaarte', zegt een spotter die wat verderop staat vol bewondering. 'Hij vloog over me heen. Wat een lang ding ja!, dacht ik. Ik sta hier wel eens vaker te kijken, maar dat zijn meestal kleine vliegtuigen.'
De Boeing 747 gezien vanuit een achtertuin in Glimmen (Foto: Jurgen Hazewinkel)

Frisian Flag

Het toestel dat nu op het vliegveld landde, is in Nederland in verband met de grote internationale oefening Frisian Flag. Die wordt gehouden op vliegbasis Leeuwarden van 1 tot en met 12 april. In Leeuwarden kan het vliegtuig waarin militairen zitten echter niet landen, omdat daar de faciliteiten voor het toestel ontbreken.