1-aprilgrappen in Groningen: Formule 1 naar Assen, een glijmiddel-haven en nog veel meer

Het is het weer zover: 1 april. Het is exact 447 jaar geleden dat Alva Den Briel verloor aan de watergeuzen. Mede vanwege die gebeurtenis mogen er weer grapjes gemaakt worden.

Hieronder een overzicht van Groningse 1 april-grappen.

Dit artikel publiceerden we vorige week al, maar we werken het vandaag 1 april bij met nieuwe grappen die opduiken.

1) 1 april, fietsbelasting in Groningen

Volgens de Groninger Gezinsbode gaat de gemeente Groningen fietsbelasting invoeren. De krant denkt dat er voor elke fiets straks 2,50 euro per maand betaald moet worden. Vandaag moet de registratie van alle fietsen starten.

Gemeentewoordvoerder Jan Dinsan: 'We gaan het verbieden om zo maar overal je fiets neer te zetten. Nieuwe gratis stallingen die betaald worden door de te heffen fietsbelasting.'

2) 1 april, rookmelders bij het 12.00 uur-alarm

Dat wordt oren dicht om 12.00 uur. De brandweer in Groningen heeft ervoor gezorgd dat op het alarmmoment niet alleen de normale alarmmasten te horen zijn, maar ook alle rookmelders worden geactiveerd. In huis en op kantoor - dus waarschuw je buren alvast en zorg voor gehoorbescherming.

3) 1 april, Vliegveld Emmen want Eelde is te lastig

Het Hello Festival in Emmen mag een speciale start- en landingsbaan aanleggen, omdat de slottijden van GAE niet aansluiten bij de tijden dat hoofdartiesten van het festival aankomen en vertrekken. Bijzonder...

4) 1 april, sporthal in je kerk

Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan willen de sportfaciliteiten in het dorp Engelbert moderniseren en uitbreiden. Om de plannen te presenteren nodigt de Belangenvereniging MEER-dorpen deze maandag (1 april) iedereen uit in de kerk in Engelbert.

Voor de gelegenheid wordt de kerk verbouwd. Er zal een basketbalring worden opgehangen met daaronder een handbaldoel. Ook zal de vloer van het koor een tijdelijke parketvloer krijgen.

5) 1 april, discodansen in je blote bil

Je mobiele telefoon meenemen naar Club Kiwi om lekker foto's te schieten van discodansende mensen gaat niet. De Club beweert namelijk dat er aanstaande maandag (1 april) een Nudisten disco is. 'Dresscode: NAAKT!'

Club Kiwi vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat meerdere mensen hebben aangegeven dat ze een 'Nudistendisco' missen in Groningen.

6) 1 april, rode zwaailichten op je ambulance

UMCG Ambulancezorg gaat vanaf begin volgende maand (1 april) de ambulances niet alleen voorzien van een Amerikaanse sirene, maar ook krijgen de ambulances rode zwaailichten.

De ambulancedienst hoopt op een verbetering van zichtbaarheid in het verkeer.

7) 1 april, vrouwennamen in je telefoonalfabet

Een groep vrouwen beweert deze maandag te gaan demonstreren op de Grote Markt in de stad. Het nog maar net opgerichte Feministisch Studentengenootschap Groningen gaat demonstreren vóór meer vrouwennamen in het telefoonalfabet. Volgens de vrouwen moet het ABC dus niet Anton, Bernhard, Cornelis zijn, maar Antoinette, Berta en Cornelia.

8) 1 april, EDC start met een glijmiddel-haven

De vraag naar glijmiddel is zo groot, dat de Veendamse seksgroothandel EDC start met de productie en distributie van glijmiddel in een eigen haven, direct aan het A.G. Wildervanckkanaal in de plaats. Zouden daar echt drie silo's met 50.000 liter glijmiddel komen - of toch niet?

9) 1 april, sporten met je viervoeter

Sportschoolketen BigGym kondigt een nieuwe abonnementsvorm aan: BigDog. Met het nieuwe abonnement kunnen honden tijdens de training van hun baasjes zelf 'sporten' in een speciaal ingerichte sportruimte, meldt het bedrijf. De proef met het abonnement start 'begin april'.

10) 1 april, Ponypark Pieterburen

Kijk aan. 'Nu kun je naast zeehonden ook pony's zien in Pieterburen in ons nieuw te openen ponypark! Op ons achterterrein zal binnenkort de eerste pony haar onderkomen krijgen en we willen iedereen uitnodigen om te komen helpen met het klaar maken van haar stal. Je bent maandag van harte welkom!'

11) 1 april, Martin Drent ook speler bij GOMOS

Eind vorig jaar werd al bekend dat ex-FC Groningen cultheld Martin Drent volgend seizoen de nieuwe trainer van GOMOS gaat worden, maar na een aantal gesprekken is afgesproken dat Drent ook gaat spelen! Mooi meegenomen voor GOMOS natuurlijk, nadat hij 400 wedstrijden in het betaald voetbal speelde. Een reageerder ziet in hem een prima spits voor het vierde elftal.

12) 1 april, de koeien geven chocolademelk

Melkveebedrijf Meijer in Blijham werkt volgens een 'compleet nieuw concept'. Ze gaan dan cacaobonen meevoeren aan de koeien in de wetenschap dat ze chocolademelk gaan geven. Als de koeien nu maar geen buikpijn krijgen.

13) 1 april, zoetwater-Nemo's voor je aquarium

Die Frits Kuiper uit Groningen zeg. Na lang ontwikkelen en experimenteren verkoopt hij vanaf vandaag 'Nemo' vissen die overleven in zoet water... en dus ook je aquarium.

14) 1 april, stoeptegels terug in de tuin

Door tegels uit tuinen te halen, heeft het voortuinenproject van het wijkbedrijf al veel tuinen in Selwerd groener gemaakt. Hierdoor wordt het minder heet en kan regenwater beter opgenomen worden. Alleen... nu zit het Wijkbedrijf met een flinke stapel tegels. Wie wil ze?

15) 1 april, luizenmoeder luist kinderen erin

'Je had die koppies moeten zien', lacht luizenmoeder Carola Buist van cbs Op de Zandtange in Mussel. Zij vertelde in de bovenbouw dat er een grote uitbraak van luizen was in de onderbouw. Daarom moesten alle kinderen een halve meter uit elkaar gaan zitten en haarnetjes dragen. 'Geweldig! In groep 5 en 6 schoven ze direct uit elkaar', grinnikt Buist.

16) 1 april, Middelstum bij gemeente Het Hogeland?

Afbeelding

Veel inwoners zouden dit graag willen. Toch hoort Middelstum bij de nog te vormen gemeente Eemsdelta en niet bij Het Hogeland.

17) 1 april, kies de kleur van het Groninger Forum

Gemeentewoordvoerder Peter Dinsan, de broer van Jan natuurlijk (zie eerste item), is vandaag bijzonder benieuwd: wat moet de definitieve kleur van het Groninger Forum worden? Iedereen mag meestemmen volgens de Groninger Internet Courant.

18) 1 april, Babybier

Een mail van Arend Lommert: 'Afgelopen week heeft Sapmeester Bier op Facebook gemeld dat het 'babybier' ontwikkeld had, 'natuurlijk alcoholvrij', speciaal voor kinderen. De proefflesjes zouden vandaag gratis op te halen zijn in ruil voor een kleine enquête achteraf. Er zijn flink wat mensen, waaronder de lokale kapper, in gestonken.'

19) 1 april, het Harener gemeentehuis wordt...

... een studentenhuis! Het gebouw leent zich namelijk niet meer voor het huisvesten van een gemeentelijke dienst. Studenten mogen zich verheugen op een restaurant, danszaal (!) en eigen kamerindeling.

20) 1 april, snelheidsbeperking in Zuidlaardermeergebied

Om de vogels in het broedseizoen rust te gunnen, mag je door het Zuidlaardermeergebied niet harder fietsen dan 20 kilometer per uur.

21) 1 april, cateraar maakt blij met dode mus/ speenvarken

Vorig jaar waren het gratis kratten bier, nu verloot een feestcateraar een gratis speenvarken met bijgerechten voor 20 personen. Ruim 300 reageerders wilden meedingen naar de prijs, maar die gaat niet geleverd worden, laat de cateraar ons weten.

22) 1 april, voor het grondige maaiwerk

Nieuw in het assortiment van een motorenwinkel: een Apache-helikopter. 'Voor al het grondige maaiwerk, van wielrenners, koeien of andere lastige hindernissen op de weg.'

23) 1 april, McDrive en autowasstraat in één

Hoe zal dat gaan, een McDrive-bestelling doorgeven terwijl je auto gewassen wordt?

24) 1 april, er komt een micro-olifantje

Kleindierpark Bellingwolde heeft er maanden op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zover: het park krijgt een micro-olifant. De 'Elephas microtus' wordt niet groter dan een capibara.

25) 1 april, van-het-gas-af maaltijden

Restaurant De Smederij in Beerta is solidair met de Groningers die worden gedupeerd door de gaswinning en wil wat minder op gas koken. Vandaag is er dan: de eerste MagnetronMaaltijdMaandag.

26) 1 april, een aardbeienboom

Handig voor in huis van Meinardi, want op bonsaiformaat.

27) 1 april: een waterfietspeloton

Bezoek de start van de Healthy Ageing Tour 2019 in stijl: ga van de Eemshaven naar Borkum per waterfiets! Het aantal plaatsen in het waterfietspeloton is beperkt, dus vandaag nog reserveren!

28) 1 april: Formule 1 toch naar Assen!

'We zijn te groot voor Zandvoort. Daarom gaan we naar Assen.' Stadsblog Sikkom heeft een geweldige scoop vandaag:

29) 1 april, medicinale wiet in Hortus Haren

Hortus zegt er lang op te hebben gewacht, maar nu is de locatie eindelijk geselecteerd als kweker van medicanele cannabis, 'en is daarmee ook leverancier van medicinale wiet en hasj aan de ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies'.

Lees ook:

- 1-aprilgrappen in Groningen: Dit waren ze! (2018)
- 1 april: ben jij in een van deze grappen getuind? (2017)

Meer over dit onderwerp:
achtergrond GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws