Bewoners De Wijert zijn ringweg-werkzaamheden meer dan zat

Verschillende bewoners van de stad-Groningse wijk De Wijert zijn boos op de aannemerscombinatie Herepoort, die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

De bewoners zeggen geluidsoverlast te ondervinden van de werkzaamheden, die ook 's avonds en 's nachts plaats vinden. 'Ik slaap slecht en wij worden niet gehoord door Herepoort', zegt een gefrustreerde buurtbewoner. 'Mijn dochter doet op school zelfs een tukkie op de wc', valt een andere bewoner van De Wijert hem bij.

Afbeelding

'Een grote leugen'

De bewoners organiseren zaterdag een protest-barbecue om de situatie onder de aandacht te brengen. Aannemerscombinatie Herepoort zegt bewoners die overlast ervaren een hotelovernachting aan te bieden, maar volgens de boze Stadjers komt niet iedereen daarvoor in aanmerking. 'Het Is één grote leugen. Als ik bel, krijg ik als antwoord dat ik niet aan de norm voldoe. Wij willen gewoon een leefbare woonwijk!', aldus één van de bezoekers van de protest-barbecue.

In gesprek

Aannemerscombinatie Herepoort is op de hoogte van de actie. Ze waren niet aanwezig, maar lieten eerder al weten wederom in gesprek te willen met de buurtbewoners.

Lees ook:

'We zijn begonnen met zachte acties, maar er gaan harde acties komen'

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws