GHHC incasseert forse nederlaag in Bilthoven

Julie Brinkman passeert doelvrouw van GHHC Jantien Gunter en zorgt voor de 6-0
Julie Brinkman passeert doelvrouw van GHHC Jantien Gunter en zorgt voor de 6-0 © Jacob Gunter
De hockeysters van GHHC zijn zondagmiddag met 7-0 onderuit gegaan tegen SCHC. Hierdoor blijft de formatie van coach Julian Steen hekkensluiter in de hoofdklasse.
Het gat met de nummer voorlaatst Bloemendaal is twee punten, Huizen staat drie punten los van de Groningers. Met nog vier duels op het programma is de thuiswedstrijd volgende week zondag 7 april tegen Huizen van groot belang om zicht te houden op lijfsbehoud. De nummer laatst degradeert rechtstreeks uit de hoofdklasse terwijl de nummers tien en elf play-outs moeten spelen.

Bos geblesseerd

De gasten traden in Bilthoven aan zonder de geblesseerde routinier Willemijn Bos die een kuitblessure heeft. In de eerste helft konden de oranjehemden nog aardig partij bieden aan de topploeg uit Bilthoven. Doelpunten van Ginella Zerbo en Carlien Dirkse van den Heuvel zorgden bij de rust wel voor een 2-0 voorsprong voor SCHC.

Tandje bij

Na de onderbreking schakelde de huidige nummer drie in de competitie een tandje bij en was het verzet van GHHC snel gebroken. Snelle doelpunten van opnieuw Zerbo, Van den Heuvel en Caia van Maasakker zorgden voor de beslissing.

Herpakken

In de slotfase scoorden ook Julia Brinkman en Suzanne Homma nog namens SCHC dat zich dankzij deze zege plaatste voor de play-offs. GHHC zal zich moeten herpakken om volgende week zondag klaar te zijn voor het cruciale duel tegen Huizen. Deze wedstrijd op sportpark de Harener Holt begint om 12.45 uur.