FC Groningen niet blij met verplaatsing Ajax-duel

FC Groningen laat weten 'zeer ongelukkig' te zijn met het late tijdstip van verplaatsing van het competitieduel met Ajax. De topper is in het programma verschoven van paaszondag 21 april, naar zaterdag 20 april. De aftrap is om 18.30 uur.

De KNVB heeft met het wedstrijdschema van het paasweekeinde geschoven in verband met de Europese wedstrijden van Ajax.

'Mogelijk gedupeerd'

FC Groningen had liever gezien dat eerder was besloten om het thuisduel tegen Ajax te verplaatsen. De FC heeft al duizenden kaarten voor deze wedstrijd verkocht.

Algemeen-directeur Hans Nijland: 'Wij beseffen heel goed dat supporters, die reeds een kaart hebben voor deze wedstrijd, mogelijk gedupeerd worden omdat ze door de verplaatsing deze wedstrijd alsnog moeten missen.'

'Zeer teleurstellend'

'De KNVB heeft ons een aantal weken terug op de hoogte gebracht van de overweging om wedstrijden te verplaatsen, waaronder die van ons tegen Ajax. In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen. Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend.'

Gekochte kaarten blijven geldig

Reeds gekochte kaarten, waarop nu nog zondag 21 april als datum staat, blijven gewoon geldig op de nieuwe wedstrijddatum, zaterdag 20 april. FC Groningen laat weten dat supporters die een kaart hebben aangeschaft, maar er door de verplaatsing op zaterdagavond niet bij kunnen zijn, hun geld kunnen terugkrijgen. Hiervoor kan het online formulier worden ingevuld via www.fcgroningen.nl/ajax.

Lees ook:

- FC Groningen - Ajax verplaatst vanwege Champions League-avontuur Ajax

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws