Politie krijgt acht tips over dreigbrief windmolens

Eerder werden bedreigingen geuit bij een asbestdump
Eerder werden bedreigingen geuit bij een asbestdump © ProNews
De politie heeft acht tips gekregen over de dreigbrief die directeur Ben Timmermans van wegenbouwbedrijf Avitec ontving.
Het bedrijf van Timmermans was betrokken bij de bouw van het windpark in de Veenkoloniën, maar stopte daar vanwege de bedreigingen mee.
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de dreigementen. Het is niet duidelijk wat voor tips het zijn.
Update: Twee dagen na de uitzending zijn er in totaal vijftien tips binnengekomen.

Beelden van asbestdump

Timmermans kreeg niet alleen een dreigbrief. Ook werd er in februari asbest gedumpt bij het station in Delfzijl, waar zijn bedrijf toen aan het werk was.
In Opsporing Verzocht werden bewakingsbeelden getoond. Op die beelden, die overigens van slechte kwaliteit zijn, was een fietser te zien.

Meer strafbare feiten

De politie kijkt daarnaast ook naar andere strafbare feiten rond de komst van het windmolenpark. Zo werden er eerder pamfletten opgehangen, met daarop gedeputeerde Tjisse Stelpstra en de Groningse burgemeester Rein Munniksma. De politici werden afgebeeld als nazi-kampbeulen.

Podcast Turbulente Tijden

RTV Noord maakte onlangs een vijfdelige documentaireserie (een podcast) over windmolens en alle emoties die daarbij komen kijken. Luister de afleveringen hieronder via Soundcloud, of abonneer je via Google PodcastiTunes of Spotify op Turbulente Tijden. Dan kun je waar en wanneer je maar wilt alle afleveringen beluisteren en je verdiepen in onder meer het waarom van grote windparken in Noord-Nederland, de geschiedenis van de woede tegen deze parken en hoe je windparken wél zou kunnen aanleggen zonder gedoe.