Burgemeester Oldambt neemt contact op met bedreigde ondernemer

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt heeft donderdagmiddag meteen contact opgenomen met de bedreigde ondernemer Jos Dieterman uit Westerlee.

Grondverzetman Dieterman kreeg een dreigbrief omdat hij zich bezig zou houden met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een windmolenpark. Dat blijkt niet zo te zijn, maar Dieterman heeft zijn werkzaamheden wel gestaakt.

Onaanvaardbaar

Burgemeester Sikkema vindt de dreigementen onaanvaardbaar. 'Ik vind het ongelooflijk dat dit gebeurt. Dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan. Gelukkig tonen de meeste mensen hun ongenoegen op een andere manier'.

'Ik heb met Dieterman gesproken. En ik heb gemerkt dat het hem niet in de kouwe kleren gaan zitten. Vooral ook voor zijn medewerkers en ander direct betrokkenen. Ik heb respect voor zijn keuze om ermee te stoppen na de dreigementen. Ik heb naar hem geluisterd en ik heb hem mijn steun toegzegd', aldus Sikkema.

Wegenbouwer Timmermans

Eerder stopte ook wegenbouwer Timmermans uit Nieuw-Buinen met de werkzaamheden nadat hij een anonieme dreigbrief had gekregen.

De politie werkt met een groot team aan het onderzoek naar de dreigementen.

Lees ook:

- Jos Dieterman: 'Ik opende de dreigbrief pas na 24 uur en toen was de helft van de tijd al voorbij'
- Tweede slachtoffer windmolenterreur is Dieterman in Westerlee (update)

Meer over dit onderwerp:
muziek Westerlee
Deel dit artikel:

Recent nieuws