Harens Lyceum in Zuidlaren sluit volgend jaar zomer

De afdeling van het Harens Lyceum in Zuidlaren sluit de deuren. Uit een brief aan de ouders blijkt dat de school na volgend jaar zomer dicht gaat.

Dat meldt RTV Drenthe.

Eerder werd al bekend dat de nieuwbouwplannen van het lyceum in Zuidlaren - onderdeel van het stad-Groninger Zernike College - mogelijk niet doorgingen vanwege het dalende leerlingenaantal. 

Brief

'De teruggelopen leerlingaantallen en de beperkte instroom vormen voor ons, de schoolleiding en het College van Bestuur, al langere tijd een grote zorg', schrijft de school in de brief aan de ouders.

'Het aantal nieuwe aanmeldingen is nu echter zo laag, dat de kwaliteit van het onderwijs in het geding komt. Ons inziens is dat een onwenselijke situatie voor de leerlingen, omdat zij goed onderwijs verdienen.'

'Onderdeel van groter plan'

'De gemeente had besloten fors te investeren in de nieuwe locatie', vertelt VVD-raadslid Edwin Hageman van de gemeente Tynaarlo. 'Wat ons zorgen baart, is dat het door onze vingers lijkt te glippen. Er ligt een plan voor een nieuwe locatie met allerlei sportvoorzieningen. De school is onderdeel van een groter plan.'

Lees ook:

- Nieuwbouwplan Harens Lyceum in Zuidlaren bedreigd door leerlingentekort

Meer over dit onderwerp:
ZUIDLAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws