Sloop sporthal De Wijert begonnen: 'Het was een bijzonder gebouw'

De sloop is begonnen
De sloop is begonnen © Eva Hulscher/RTV Noord
De sloop van sporthal De Wijert in Groningen is begonnen. Tegen de sloop is jarenlang veel verzet geweest uit de wijk en van sportverenigingen.
De hal was onder meer de thuisbasis van korfbalvereniging Nic. Het eerste team speelde al geen wedstrijden meer in de verouderde hal, maar andere teams wel.
De gemeenteraad sprak door het aanhoudende verzet tegen de sloop talloze keren over de toekomst van de sporthal. Uiteindelijk viel een jaar geleden het doek definitief.

'Bijzonder gebouw'

Enkele buurtbewoners komen even kijken naar de sloop en vinden het jammer dat het gebouw verdwijnt. 'Dit was wel een heel bijzonder gebouw eigenlijk. Alleen de laatste jaren werd het niet zoveel meer gebruikt. Op den duur kun je er niet zoveel meer aan doen.'
Op de plek van de sporthal komt een nieuw multifunctioneel centrum, met daarin onder meer een school, een bibliotheek en kinderopvang. Dat geeft ook wel weer kansen, zeggen de buurtbewoners die staan te kijken. 'Mooi ruimte, nieuw plantsoentje weer!'

Spelhal

Het nieuwe multifunctioneel centrum krijgt een spelhal met twee grote gymzalen, maar die is niet geschikt voor topsport. Daarvoor verwijst de gemeente sportverenigingen naar het nieuwe sportcentrum Europapark.
Naar verwachting neemt de sloop iets meer dan een week in beslag. Direct daarna begint de bouw van de spelhal.