Gemeente trekt definitief de knip voor verbouwing Ter Apeler school

Het gebouw van RSG Ter Apel.
Het gebouw van RSG Ter Apel. © Henk Drenth/Groningen in Beeld
Westerwolde trekt 545.000 euro extra uit voor de verbouwing van de RSG in Ter Apel. De verbouwing van de school zou twaalf miljoen euro kosten, maar gestegen bouwkosten dwingen de gemeente om opnieuw de portemonnee te trekken.
De uitspraak 'twaalf miljoen is twaalf miljoen' die wethouder Wietze Potze (PvdA) zo'n twee jaar geleden deed, is achteraf gezien ongelukkig te noemen. Hij kan die bewering naar nu blijkt immers niet waarmaken.
'Gelukkig hebben we het tekort van ruim twee miljoen kunnen terugbrengen naar 1,3 miljoen. De RSG doet ook een behoorlijke bijdrage', laat Potze nu weten. Ook wordt de verbouwing ten opzichte van eerdere plannen iets versoberd.

Subsidie

De mogelijkheid bestaat overigens dat de gemeente toch minder geld hoeft bij te leggen. Westerwolde heeft namelijk een subsidie aangevraagd bij de provincie Groningen van 250.000 euro. Mocht dat bedrag worden toegekend, dan hoeft de gemeente slechts 295.000 euro extra in de school te investeren.
De start van de bouw is na de zomervakantie gepland. Tijdens de zomervakantie wordt het deel van de school waar de meeste lessen worden gegeven gesloopt. Ook worden dan tijdelijke lokalen geplaatst.