Sporthal Uithuizermeeden blijft langere tijd dicht

Sporthal de Scherphorn in Uithuizermeeden houdt de deuren voorlopig dicht.
Sporthal de Scherphorn in Uithuizermeeden houdt de deuren voorlopig dicht. © Google Street View
Sporthal Scherphorn in Uithuizermeeden blijft voorlopig nog wel even dicht. Het verwijderen van asbest in het gebouw zal mogelijk enkele maanden duren, verwacht wethouder Harmannus Blok (ChristenUnie) van Het Hogeland.
Woensdag werd de hal per direct gesloten nadat er asbest werd gevonden in de ventilatiekanalen. Dat gebeurde tijdens renovatiewerkzaamheden.

Vervelende plek

'Aanvullend onderzoek moet vrijdag uitwijzen hoe we dat kunnen verwijderen. Vooral omdat het op zo'n lastige plek zit, verwachten we dat het wel een tijdje gaat duren', zegt Blok.
Het is vervelend voor kinderen van basisschool De Noordkaap, die donderdag zouden meedoen aan de Koningsspelen in de hal. Die zijn nu op het laatste moment afgelast.

Andere hallen

Ook voor twee andere scholen en zes sportverenigingen zoekt de gemeente naar andere sporthallen in de omgeving, laat de wethouder weten. 'Maar ook die hebben hun gebruikers. We moeten kijken waar gaatjes zitten.'
Blok weet nog niet hoeveel de asbestsanering gaat kosten. 'Maar we kunnen op onze klompen aanvoelen dat dit geld gaat kosten.'