Stadskudde draagt komende jaren zorg voor Oldambtster gras

De schapen van Stadskudde Oldambt laten zich de komende drie jaren weer in de regio zien. Van april tot en met september is de kans vooral groot dat je de dieren ziet grazen in Heiligerlee, Scheemda, Winschoten, Beerta en Blauwestad.

Wethouder Kees Swagerman en herder Pieter Kunst zijn het erover eens geworden dat de Oldambtster Stadskudde de openbare groenvoorzieningen in de gemeente de komende jaren op peil houdt.

'Beter en goedkoper'

'Begrazing door schapen is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goedkoper. Daarom ben ik heel blij met deze overeenkomst', laat de wethouder woensdag weten. In totaal gaan de schapen zo'n 65 hectare aan gras begrazen. 

Stadskudde Oldambt varieert in grootte van 50 tot 150 dieren. De schapen en lammetjes zullen onder meer grazen op wegbermen, groenstroken in woonwijken en delen van de stadsparken.

Hekwerk

'We plaatsen steeds een hekwerk waar de schapen binnen blijven grazen', legt Kunst uit. 'Als het gras op de ene plek op is, verplaatsen we de kudde naar een ander stuk. De meeste terreinen worden uiteindelijk drie keer begraasd.'

Lees ook:

Wie wil helpen zorgen voor 350 zwangere dames?

Meer over dit onderwerp:
natuur WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws