Ondernemers in Stad: 'Binnenstad moet kindvriendelijker'

Ondernemers in de binnenstad van Groningen willen dat het stadscentrum kindvriendelijker wordt. De initiatiefnemers, verenigd in de Groningen City Club (GCC), hebben zelfs serieuze plannen voor het openen van een kinderopvang.

'Over het algemeen hebben ouders een bepaald idee van de binnenstad. Ze gaan ernaartoe om wat te kopen, iets te drinken of wat dan ook. Maar de kinderen blijven liever thuis. Dat begint al op vroege leeftijd', zegt initiatiefnemer Eric Bos. Volgens ondernemers moet hier snel iets aan gebeuren.

Je kunt wel overal gele stenen neerleggen, maar het moet leuk zijn voor de kinderen om daar te lopen
Eric Bos - Groningen City Club

Onderzoek

Vorig jaar deed de GCC een onderzoek in samenwerking met het Alfa-College, in de vorm van een straatenquête. Meerdere kinderen en winkeliers werden ondervraagd over hun voorkeuren.

Hier kwam uit naar voren dat de binnenstad wel een stukje kindvriendelijker mocht. 'Een kinderspeelplaats werd bijvoorbeeld vaak genoemd', weet Bos.

Gele steentjes

De wensen zijn bekend, maar nu moet de volgende stap worden gezet, gaat Bos verder. 'We willen drie kinderspeelplaatsen, onder meer aan de Carolieweg en de Zwanestraat. Je kunt wel overal gele steentjes neerleggen, maar het moet leuk zijn voor de kinderen om daar te lopen.'

Bos gaat de komende tijd met de gemeente Groningen in gesprek over de haalbaarheid van de plannen.

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws