Rondje Groningen: een 'linkse rat' en een verstrikte uil

© Alje Zandt
'Onze' Arjen Lubach reist door heel Nederland, maar niet overal kan hij iedereen laten lachen. En bekijk ook even de uitsmijter van de buren. Hoeveel geluk kun je hebben?
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Bevrijding

Deze uil wordt uit zijn benarde positie bevrijd en maakt het gelukkig weer goed.

2) Linkse rat

Enkele mensen zijn donderdagavond weggelopen bij een voorstelling van Arjen Lubach in theater 't Voorhuys in Emmeloord. Dat laat de cabaretier weten op Instagram.

3) Touché

Goed gevonden, simpel.

4) Euhm

Het is een sport om iets anders te zien in doorgaans normale zaken. Meer voorbeelden hier.

5) Bonnenboekje

Een BOA trekt niet altijd direct het bonnenboekje zo laat de gemeente Groningen zien in deze video. Niet helemaal duidelijk wordt waar de grens ligt overigens.

6) Verwondering

Iedere dag verwondert Koos Dijksterhuis zich bij Trouw over iets dat groeit of bloeit. Deze keer beschrijft hij een Gronings broedgeval.

7) Uitsmijter

Niet in onze provincie, maar wel mooi!
Rondje Groningen is er elke werkdag. Dus je moet het even twee dagen zonder ons doen. Echt. Sorry. Maar we hebben een archief. Goed weekend en tot maandag!