Lycurgus en Zoodsma toch met elkaar in gesprek over achterstallig loon

Zoodsma aan het werk als coach van Lycurgus (2011)
Zoodsma aan het werk als coach van Lycurgus (2011) © JKBeeld
De rechter heeft het vonnis in de zaak Ronald Zoodsma versus volleybalclub Abiant Lycurgus met vier weken uitgesteld. Reden is tijdgebrek bij de rechtbank.
Dat geeft beide partijen iets meer tijd, want Lycurgus heeft de oud-trainer alsnog uitgenodigd om te praten over een schikking.
Inzet is het achterstallig loon wat Zoodsma zegt nog tegoed te hebben van zijn voormalige werkgever. Het gaat om een bedrag van 26.400 euro.

Loon 'bewaren'

Zoodsma en Lycurgus spraken in 2011 af twee seizoenen aan loon niet uit te betalen, maar te 'bewaren'. Op die manier hoopte Zoodsma het geld uit handen van schuldeisers te houden, die op dat moment vanwege een scheiding achter hem aan zaten.

Geen schikking

Nadien eiste Zoodsma alsnog zijn loon op, maar vond geen gehoor meer bij de volleybalclub. Daarop stapte hij naar de rechter. Die drong een maand geleden tijdens de zitting aan op een schikking, maar beide partijen voelden daar op dat moment niets voor.

Gesprekken

Toch heeft Lycurgus Zoodsma in de afgelopen weken laten weten over een schikking te willen praten. De gesprekken daarover moeten nog plaatsvinden.