Vier maand na verwoestende brand bij Neptunus 'We kunnen weer roeien!'

Het nieuwe onderkomen van roeivereniging Neptunus in Delfzijl is zaterdag officieel in gebruik genomen. Het vorige gebouw van de roeiers werd in december door brand verwoest. Daarbij ging ook de vloot van zo'n veertig boten in vlammen op.

'Er stonden tot voor kort allemaal hekken. Daar werd je toch wel een beetje triest van, als je dat zag. Als je dan ziet wat er in korte tijd voor elkaar gekregen is... De saamhorigheid tussen de leden wordt tig keer zo groot. We kunnen weer roeien!', zegt Mieke Damstra, lid van de vereniging.

Hulp

Na de brand kreeg Neptunus van diverse verenigingen de helpende hand gereikt. Zo werden onder meer boten geschonken. Studenten uit Wageningen roeiden met een 24-uursactie geld bij elkaar voor de Delfzijlsters.

Nieuwe boten kosten gemiddeld 10.000 euro. 'En van de verzekering krijg je maar een habbekrats', zegt Damstra. Dat komt omdat de dagwaarde van de boten al een stuk lager lag.

Tijdelijk onderkomen

Het nieuwe clubgebouw en bijbehorende opslagruimte bestaat uit twaalf zeecontainers, die in februari op het terrein van de vereniging geplaatst werden. Het is een tijdelijke thuishaven.

'Het idee is dat we hier een jaar of twee kunnen blijven', zegt voorzitter Nathalie Folkers. 'Aan de overkant, waar de oude loods stond, komt nieuwbouw. Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig.'

De voorzitter is onder de indruk van de manier waarop Neptunus is opgekrabbeld na de brand, die aangestoken bleek.

'We zijn maar een kleine vereniging, maar de betrokkenheid is groot.'

Lees ook:

- Na verwoestende brand heeft Neptunus weer een tijdelijk plekje
- Politie: brand bij roeivereniging Neptunus in Delfzijl moedwillig aangestoken
- Zwarte dag voor roeivereniging Neptunus: 'We hebben niets meer'

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws