Wim Bulten: 'De missie is volbracht'

De één loopt met hem de polonaise, de ander vindt hem maar een rare snuiter. Wim Bulten, zakenman en voorzitter van Pelikaan S, beleefde zaterdag de dag van z'n leven met de promotie naar de eerste klasse.

Je kunt van hem vinden wat je wil, hij heeft het toch maar geflikt. Zes jaar geleden nog vijfdeklasser en nu kampioen van de tweede klasse.

Missie volbracht

'Missie volbracht zeg ik. Destijds werd gezegd dat het allemaal gedoemd was te mislukken. Je voelt vaak dat je tegenwind hebt, maar ik zeg altijd maar hoe meer tegenwind, hoe meer kerel je wordt', vertelt Bulten.

Hij heeft zojuist samen met de afgevaardigde van de KNVB de medailles die bij het kampioenschap horen uitgereikt. Zelf krijgt of hoeft hij geen medaille. Dat is ook weer typisch Wim Bulten. 

Wegcijferen

Hij cijfert zich het liefst weg, al is dat haast onmogelijk voor de succesvolle pandjesbaas. 'Als je het zakelijk een beetje goed doet, dan mag je schijnbaar niks in de sport doen. Ik zeg dan: geluk ermee. Ik ben een liefhebber en als er nog meer van dat soort mensen zijn, sta op en doe er wat mee.'

Kampioensshirts

De spelersselectie heeft inmiddels kampioenshirts aangetrokken met daarop de tekst 'Nu wel'. Want tot twee keer toe slaagde de club er niet in te promoveren naar de eerste klasse.
'Vooral vorig seizoen heb ik steeds geroepen dat het niet zou lukken. Je straalt uit dat je een winnaar of verliezer bent. Als je geen team kunt maken ben je niks. En dat was vorig seizoen het geval', zegt hij terwijl hij gefeliciteerd wordt door de spelers. 

Traject

Terugdenkend aan het traject waar hij jaren geleden mee begon, staat hij opvallenderwijs stil bij de periode in de vijfde klasse.

'Ik probeerde iets op te zetten en het slaagde. Ik krijg vandaag de dag nog sms'jes van bijvoorbeeld voetbalvereniging Noordpool. Dan denk ik met veel plezier terug aan de tijd dat het toen ook supergezellig was.' 

Tegen het eind van dit voetbalseizoen begeeft RTV Noord zich op de velden. We nemen een kijkje bij verschillende clubs die strijden om de prijzen of vechten tegen degradatie. Lees de verhalen terug in ons sportoverzicht.

Lees ook:

- Pelikaan S is met zevenklapper eerste Nederlandse amateurkampioen
- Pakt Pelikaan S zaterdag de eerste amateurtitel in Nederland?

Meer over dit onderwerp:
sport OOSTWOLD
Deel dit artikel:

Recent nieuws