Dreigbrief bezorgd bij hoofdaannemer windmolenpark

Voor de vierde keer hebben anti-windmolenactivisten een dreigbrief verstuurd. Ditmaal naar het adres van bouwbedrijf A.Hak uit het Gelderse Tricht.

Richard van Santen van het bedrijf bevestigt dit. De politie wil alleen kwijt dat een bedrijf' een dreigbrief heeft ontvangen. 'Dat bedrijf heeft aangifte gedaan' , aldus een politiewoordvoerder.

Aanleg elektriciteitskabels

A.Hak is één van de hoofdaannemers van Windmolenpark Drentse Monden Oostermoer. Het bedrijf is verantwoordelijk voor onder meer de aanleg van elektriciteitskabels in de grond, die de windmolens moeten verbinden met het stroomnet.

Eerdere bedreigingen

Begin deze maand ontving grondverzetbedrijf Dieterman CV in Westerlee een dreigbrief. Dieterman werkte in opdracht van netbeheerder TenneT aan de uitbreiding van het trafostation bij Meeden. Het bedrijf heeft zich teruggetrokken uit dat project.

Een week daarvoor trok een wegenbouwer uit Nieuw-Buinen zich terug uit Windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Dat gebeurde eveneens na het ontvangen van een dreigbrief. Tegelijk met het bedrijf in Nieuw-Buinen ontving gedeputeerde Fleur Gräper een dreigbrief.

Inmiddels zijn bij de politie ruim dertig tips binnengekomen over de bedreigingen.

Voor de vierde keer is een dreigbrief van windmolenactivisten bezorgd bij een bedrijf dat meewerkt aan een windmolenpark. Er is aangifte gedaan bij de politie...

Posted by RTV Noord on Monday, April 15, 2019

Lees ook:

- Politie heeft concrete tips over anti-windmolenactivisten: 'Er zijn namen genoemd'
- Asbestdumpingen en bedreigingen: zo ver gaat het verzet tegen windmolens

Meer over dit onderwerp:
windmolens GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws