'Geen aanwijzingen dat hoofdaannemers windpark zwichten voor dreiging'

Er zijn geen aanwijzingen dat de hoofdaannemers van het windpark Drentse Monden Oostermoer zich terugtrekken na dreigementen door windmolenactivisten. Dat zegt de woordvoerder van het windpark.

Maandag kwam via het Dagblad van het Noorden naar buiten dat er voor de vierde keer een anonieme dreigbrief is opgedoken, Dit keer gericht aan een van de drie hoofdaannemers van het windpark, de firma A.Hak uit het Gelderse Tricht.

Vogelvrij

In de brief wordt gedreigd dat het bedrijf vogelvrij wordt verklaard als het meewerkt bij de aanleg van kabels voor de Drentse windparken. Daarbij zou het bedrijf tot in het buitenland worden gehinderd, staat in de brief.

Eerder kregen gedeputeerde Fleur Gräper en twee kleine aannemers, uit Nieuw Buinen en Westerlee ook zo'n brief, met een ulimatum erbij. De beide aannemers lieten weten hun werkzaamheden te staken, omdat de veiligheid van hun personeel in het gedingwas.

Drie hoofdaannemers

A.Hak is een van de drie hoofdaannemers van het windmolenpark Drentse Monden Oostermoer. De andere twee zijn de Duitse windmolenbouwer Nordex en het Nederlandse KWS. Die verwijzen voor een reactie door naar woordvoerder Elzo Springer van het Drentse windpark.

Volgens Springer hebben de twee andere aannemers nog geen dreigbrief gehad. 'En er zijn ook geen aanwijzingen dat de drie aannemers wijken voor de bedreigingen.' Springer spreekt de bewering in de dreigbrief tegen dat de financiering voor de eerste proefmolen, die nu wordt gebouwd niet rond is.

Windpark N33

Wie het even omstreden winkpark N33 gaat bouwen is nog niet bekend. Opdrachtgever Innogy wacht met de gunning tot de Raad van State groen licht heeft gegeven voor het windpark.

Lees ook:

- Dreigbrief bezorgd bij hoofdaannemer windmolenpark
- Politie heeft concrete tips over anti-windmolenactivisten: 'Er zijn namen genoemd' 
- Asbestdumpingen en bedreigingen: zo ver gaat het verzet tegen windmolens

Meer over dit onderwerp:
windmolens
Deel dit artikel:

Recent nieuws