Heerenveen-supporter gewond aan gezicht na vuurwerkincident

© OrangePictures
De supporter van Heerenveen die zondag een stuk vuurwerk naar zich gegooid kreeg, is gewond geraakt aan het gezicht. Dat laat de politie Noord-Nederland desgevraagd weten.
Zondag werd tijdens de wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen een stuk vuurwerk vanuit het vak met FC Groningen-supporters naar het vak met Heerenveen-fans gegooid. Hierbij is een persoon gewond geraakt.

Eerste hulp

'Ik kan over de aard van de verwondingen niks zeggen, maar een arts heeft in het stadion eerste hulp verleend', zegt een woordvoerder van de politie.
Er is inmiddels ook met het slachtoffer gesproken. 'De persoon die gewond is geraakt gaat aangifte doen', zegt de woordvoerder.

Onderzoek KNVB

'We hebben inmiddels verschillende verklaringen opgenomen en er is een onderzoek opgestart. De camerabeelden worden bekeken. Er is op dit moment nog niemand aangehouden.'
De KNVB laat weten dat het incident wordt voorgelegd aan de onafhankelijk aanklager. 'Hij gaat kijken of er een onderzoek komt, maar normaalgesproken komt dat er in dit soort gevallen wel', zegt een woordvoerder van de KNVB.