MDMA- en cocaïnehandelaar krijgt negen maanden cel

Een 44-jarige man uit Sappemeer is voor drugshandel en drugsbezit tot negen maanden celstraf veroordeeld. Drie maanden daarvan zijn voorwaardelijk. De uitspraak is hiermee gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De rechtbank vindt bewezen dat de man van september tot eind november in MDMA en cocaïne heeft gehandeld.  

Telefoon uitgelezen

De man kwam in beeld op verdenking van betrokkenheid bij een autobrand in Stad, begin september vorig jaar. Zijn telefoon werd uitgelezen, en daarvan kwam al snel dealergedrag naar voren. Hij werd op 25 november staande gehouden.

Vanaf de jeugd in beeld

In de auto van de Sappemeerster troffen agenten soft- en harddrugs en daarvoor bestemde gereedschappen aan, waaronder XTC pillen, gripzakjes en een weegschaal. De man is vanaf zijn jeugd in beeld bij justitie, voor onder meer drugshandel, maar ook geweld.  

Passende straf

De rechtbank vindt dat celstraf de enige passende straf is voor de man die al flink was gewaarschuwd: hij werd 1,5 jaar geleden nog veroordeeld tot een taakstraf voor eenzelfde drugsfeit.

Uit een eerder voorwaardelijk opgelegde straf lag voor hem lag nog een maand cel op de plank. Deze celstraf moet hij ook uitzitten.

Lees ook:

- Sappemeerster dreigt cel in te gaan voor drugshandel

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken drugs GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws