Rondje Groningen: Ladderzat in Stad en heimwee naar de sporthal

Verdient Ajax zaterdag een applaus als ze in Groningen tegen onze FC spelen? En weet jij waar de term 'ladderzat' vandaan komt? Levensvragen waar je na dit Rondje Groningen hopelijk een antwoord op hebt.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Het is lente!

Het is volop lente. En met dit goede nieuws beginnen we graag.

2) Kunst op straat

Kunstzinnigheid? Vandalisme? Zeg het maar. Knap is het in elk geval wel.

3) Nostalgie

Sporthal De Wijert was jarenlang thuisbasis voor de korfballers van Nic. en diverse andere zaalsporters. Korfballiefhebber Ruud van Erp ziet de sloop van de hal met lede ogen aan en hoopt snel op een nieuw onderkomen.

4) Veiligheid boven alles

Op de Grote Markt werden woensdag militairen beëdigd. De aanwezigheid van zoveel tanks gaf Commissaris van de Koning René Paas een veilig gevoel.

5) FC Groningen-uit, altijd lastig

Ajax boekte woensdag een heroïsche zege op Juventus en plaatste zich voor de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat dit lukte, moest Ajax daarna op bezoek bij FC Groningen. En dat liep zo af....

Toevalligerwijs is de FC zaterdag weer de tegenstander direct na Europees succes van Ajax. Volgens sommige mensen moet de winst op Juventus beloond worden met applaus van FC Groningen-supporters. Iets zegt ons dat dit niet zo snel zal gebeuren, maar wie weet...

6) Hup Velo!

We gaan nog even iets verder terug in de voetbalhistorie. Naar de gloriejaren van het Stadse Velocitas 1897 om precies te zijn.

7) Maaike ehh...

Autocorrect is ideaal, maar DvhN-journalist Maaike Trimbach werd hierdoor in dit compliment toch even heel anders genoemd. Oeps.

8) Wist je dat....!?

Tot slot nog een weetje. Een Gronings weetje uiteraard.

9) Je moet het net even weten

In Ter Apel werden vandaag de schapen ontdaan van een winterse vacht. En dat is een kunstje, zag verslaggeefster Jetta Post.

Dit is niet de laatste Rondje Groningen van deze week. We zijn er immers iedere doordeweekse dag om 21 uur. Echt waar, kijk maar.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws