Bende gps-dieven dupeert Groningse boeren

In Hellum, Slochteren en Siddeburen hebben inbrekers in de nacht van dinsdag op woensdag gps-apparatuur voor trekkers gestolen.

De dieven hadden het voorzien op trekkers die zijn uitgerust met geavanceerde navigatie-software waarmee de trekker sneller en preciezer het land kan bewerken.

'Zonder navigatie kan ik niet werken'

Landbouwer Kody Holtjer uit Slochteren ontdekte woensdagochtend dat in zijn schuur twee trekkers waren beschadigd. 'Ze hebben de gps-ontvanger en het scherm uit de trekker getrokken. Zonder die navigatie kan ik niet werken en duurt alles veel langer.'

Ook bij landbouwbedrijf Schepel uit Hellum sloeg de bende toe en namen de dieven drie gps-systemen mee. Daarnaast moest ook een bedrijf in Siddeburen het ontgelden.

Waarschuwing

Leverancier Groenoord in Stad waarschuwt op de sociale media dat klanten en boeren hun trekkers goed op slot moeten zetten en de schuur moeten afsluiten. In de nieuwste types is inmiddels een pin-code ingebouwd waardoor, volgens de leverancier, de apparatuur na diefstal niet meer werkt.

Politie

De politie heeft inmiddels één aangifte binnen en start een onderzoek naar de diefstallen. De politie roept de boeren waar ook gps-systemen zijn gestolen op om aangifte te doen.

Lees ook:

- Dieven azen op gps-systemen tractoren (2017)

Meer over dit onderwerp:
Landbouw 112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws