Hoge aanvangshuur Acantus houdt huurders met tegenzin in te grote woning

De Bewonersorganisatie Westerwolde (BOW) heeft aan de bel getrokken bij Acantus. Volgens BOW maakt de woningcorporatie het huurders lastig om van een grote naar een kleinere woning te verhuizen.

De drempel zou de fors hogere aanvangshuur zijn die neergelegd moet worden. Huurders hebben daarover geklaagd bij de bewonersorganisatie.

'Zij huren al zo lang bij Acantus, maar nu ze plaats willen maken voor gezinnen, lukt dat niet omdat het verschil in huurprijs te groot is', reageert BOW-voorzitter Harm Tempel. 'En dat terwijl er veel gezinnen zijn die belang bij die woningen hebben en op de wachtlijst staan.'

Verhuurder erkent probleem

Een gesprek dat maandag plaatsvond tussen BOW, Huurderskoepel Acantus (HKA) en de woningcorporatie zelf, bracht de partijen iets dichter bij elkaar. Acantus erkende het probleem en is bereid om in het huurbeleid van dit najaar te bekijken of er wat aan gedaan kan worden.

En daar zijn BOW en HKA blij mee. 'Alleen vinden we het niet juist dat deze huurders nu nog langer tussen wal en schip blijven zitten en steeds meer moeite hebben om bijvoorbeeld de hogere energielasten op te brengen', nuanceerde HKA-voorzitter Edo Ladage.

'Wij zien dit probleem ook in andere gemeenten waar Acantus bezit heeft', voegt hij eraan toe.

Voorstel

BOW en HKA gaan binnenkort weer met Acantus in gesprek en willen ook met een voorstel komen om huurders te helpen. 

Lees ook:

Acantus wil dezelfde huurprijs voor dezelfde woningen
Huurders Oost-Groningen hebben moeite met rondkomen
Woningcorporaties slaan handen ineen: huuraanbod op één website

 

Meer over dit onderwerp:
WESTERWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws