De Postwagen in Tolbert kan beginnen met bouw activiteitenarena

De activiteitenarena wordt gebouwd op het parkeerterrein achter De Postwagen.
De activiteitenarena wordt gebouwd op het parkeerterrein achter De Postwagen. © Jan Been/RTV Noord
Zalencentrum De Postwagen in Tolbert kan beginnen met de bouw van een activiteitenarena. De gemeenteraad van Westerkwartier heeft dat woensdagavond goedgekeurd.
De activiteitenarena wordt gebouwd op het parkeerterrein achter De Postwagen en naast de Hedde Jan Cazemiermanege. Oetze Mulder, directeur van De Postwagen, is blij dat het het licht op groen staat. 'Als alles goed gaat, willen we eind dit jaar open.'

Oppervlakte en activiteiten

Het activiteitencentrum heeft een oppervlakte van 1630 vierkante meter. Met de bovenverdieping meegerekend wordt dat zelfs meer dan tweeduizend vierkante meter.
Een impressie van de activiteitenarena.
In gebouw is ruimte voor horeca, bowlingbanen, curlingbanen, glow in the darkmidgetgolf en jeu de boulesbanen. Verder komt er een Pool en Lounge, waar gasten tussendoor kunnen relaxen, darten en poolen. Ook zijn er studio's voor spelshows.
Toen Mulder zijn plannen presenteerde, maakte een aantal inwoners van Tolbert zich zorgen over parkeeroverlast in de straten rond De Postwagen. Maar dat probleem dat is volgens Mulder opgelost.
'We hebben achter De Postwagen parkeergelegenheid voor 1700 auto's. Zelfs op piekmomenten staat dat nog niet vol. Mocht dat toch gebeuren, dan kunnen we altijd nog uitwijken bij de naastgelegen Cazemierboerderij.'
Komende winter moet de arena er al staan. Mulder heeft nu al een spetterende opening in gedachten: een winterfeest waarop alle Tolberters welkom zijn.