'Waardeloos! Misschien moeten we maar eens twee speelrondes thuisblijven'

'Bizarre minachting van je eigen supporters', 'waardeloos' en 'een semi-winterstop midden in het competitieslot. Meh!' FC-supporters zijn duidelijk niet blij met het verplaatsen van FC Emmen - FC Groningen naar woensdag 15 mei.

Dit geldt ook voor voorzitter Niels Hilboesen van Supporterscollectief FC Groningen. 'Breaking: wij wisten het al langer, maar het is officieel alle clubs hebben dus schijt aan hun eigen supporters', schrijft hij op Twitter.

'Dit is waardeloos'

John de Jonge, voorzitter van Supportersvereniging FC Groningen, is ook 'totaal niet blij' met het besluit van voetbalbond KNVB. 'En meer supporters met mij als ik het zo overal lees. Het is waardeloos. Het is een unicum, maar niet een unicum waar ik blij mee ben.'

Er wordt totaal niet aan supporters gedacht
John de Jonge - voorzitter Supportersvereniging FC Groningen

'Het is weer een doordeweekse wedstrijd waar al veel kaarten voor de oude datum 28 april verkocht zijn. Doordeweeks zullen veel kinderen niet kunnen. En als je dan uit speelt, mag je een stuk reizen en moet je een vrije middag nemen. Er wordt totaal niet aan supporters gedacht.'

'Ik snap het dilemma, maar verplaats desnoods één wedstrijd, gaat hij verder. 'Ga nou niet negen wedstrijden verschuiven. Hou eens rekening met je publiek. Misschien moeten we met z'n allen maar eens twee speelrondes thuisblijven. Kijken of de clubs het dan nog gezellig vinden.'

Waarom is de speelronde verplaatst?

Cruciaal in de verplaatsing is de wedstrijd De Graafschap - Ajax op zondag 28 april. Reglementair en contractueel kan de UEFA de wedstrijd Tottenham Hotspur - Ajax van dinsdag 30 april NIET verplaatsen.

De KNVB hanteert de regel dat een club minimaal twee dagen rust moet hebben. Dus zou het uitduel van Ajax tegen De Graafschap verschoven moeten worden. Vanwege Koningsnacht en Koningsdag (26 en 27 april) lukt dat niet. 'Verschuiving was onvermijdelijk', concludeert de voetbalbond.

Omdenken

Overigens wordt er door sommige supporters ook van de nood een deugd gemaakt. Want als je voor de spits op een doordeweekse avond naar Emmen moet, kun je daar net zo goed handig op inspelen.

Lees ook:

- KNVB schuift: FC Groningen sluit seizoen doordeweeks af tegen FC Emmen
Worden duels FC Groningen een week verplaatst? 'Puzzel die tijd vergt'

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws