Stadion- en omgevingsverbod voor tien supporters FC Groningen

Na 'ernstige verstoringen bij het Abe Lenstra Stadion' afgelopen zondag heeft FC Groningen een tiental supporters een tijdelijk stadionverbod opgelegd.

Dit betekent dat deze personen niet meer welkom zijn in het stadion van FC Groningen of bij andere activiteiten van de club.

Ook omgevingsverbod

Burgemeester Den Oudsten sluit zich bij de maatregelen aan door daarnaast een stadion-omgevingsverbod voor een jaar op te leggen.

'Het geconstateerde gedrag valt niet te tolereren en gaat grenzen over', licht een woordvoerder toe. 'Daarom grijpen we naar middelen die een burgemeester heeft om herhaling te voorkomen.'

De gemeente zegt ook dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt.

Onveilig

Volgens FC Groningen is de veiligheid bij en in het stadion van sc Heerenveen vorige week zondag 'dusdanig negatief beïnvloed dat bezoekers en medewerkers in gevaar zijn gekomen'.

Het heeft volgens de FC geleid tot een 'flinke negatieve impact op de supporters en hun veiligheid'.

Ongeregeldheden

De burgemeester van Heerenveen gaf eerder al aan dat de vervoersregels voor supporters aangepast moeten worden, omdat grote groepen tegelijk naar het stadion kwamen en er ook opstoppingen ontstonden: 'Zo wil ik het niet meer'.

Tijdens de wedstrijd werd er vuurwerk gegooid vanuit het supportersvak van FC Groningen. Daarbij raakte één persoon gewond.

'Wat een mooie voetbaldag had moeten worden, liep uit op een flinke deceptie', schreef algemeen directeur Hans Nijland eerder. 'Tijdens de wedstrijd werd er vanuit ons vak vuurwerk gegooid en ook werden er teksten geschreeuwd en gezongen, die absoluut alle perken te buiten gaan.'

Onderzoek afwachten

FC Groningen zegt verder de uitkomsten van het onderzoek van de KNVB nog af te wachten.

Lees ook:

- Hans Nijland: 'Derby is bijna gestaakt'
- FC Groningen beraadt zich op maatregelen na incidenten Heerenveen
- Burgemeester Heerenveen klaar met FC-supporters: 'Zo wil ik het niet meer'

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws