FC Groningen geeft fans geld terug na ongeregeldheden: 'Voelen ons verantwoordelijk'

Fans van FC Groningen, die de wedstrijd in het uitvak bij sc Heerenveen (1-1) als vervelend hebben ervaren of zich tijdens het duel bedreigd hebben gevoeld, kunnen hun geld terugkrijgen. Dat laat de club meegereisde fans persoonlijk weten.

De wedstrijd in Heerenveen werd vooral ontsierd door randzaken in en rondom het gastenvak. Zo ging een groot deel van de eerste helft aan veel FC-supporters voorbij door een trage doorstroom bij de toegangspoortjes, vonden er kwetsende spreekkoren plaats en gooide iemand een brandende fakkel naar een tribune met Heerenveen-fans.

'Conclusies getrokken'

'Wij hebben mails van supporters, camerabeelden en verklaringen van medewerkers naast elkaar neergelegd en een duidelijk beeld gekregen', laat FC Groningen-directeur Hans Nijland in een brief aan de supporters weten. 'Wij hebben de conclusie getrokken en zijn ervan overtuigd dat verreweg het grootste deel van onze supporters zich goed heeft gedragen.'

Daarop besloot de club dat alle gedupeerde fans het geldbedrag dat ze kwijt waren aan een wedstrijdkaartje teruggestort kunnen krijgen. 

Stadion- en omgevingsverbod

Eerder liet de club al weten dat tien 'supporters' een stadion- en omgevingsverbod hebben gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden in Heerenveen. Toch stak Nijland ook hand in eigen boezem.

'Wij zijn ook kritisch ten aanzien van onze eigen organisatie. Maar laat duidelijk zijn dat wij ons volledig verantwoordelijk voelen voor datgene wat niet goed gegaan is.'

Op een later moment evalueert FC Groningen de hele organisatie rond de wedstrijd nog met sc Heerenveen, de gemeente, politie en KNVB. Of de gebeurtenissen eventueel nog een staartje krijgen voor de FC, moet daarna duidelijk worden.

Lees ook:

Stadion- en omgevingsverbod voor tien supporters FC Groningen
Hans Nijland: 'Derby is bijna gestaakt'
Burgemeester Heerenveen klaar met FC-supporters: 'Zo wil ik het niet meer'

 

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws