Kinderopvangcentrum in Stad vat vlam: 'Ik denk dat de schade aanzienlijk zal zijn'

Brandweerlieden bestrijden de vlammen in de school.
Brandweerlieden bestrijden de vlammen in de school. © Venema Media
In Huis de B, een centrum voor kinderopvang en wijkactiviteiten in de Groninger Schildersbuurt, is vrijdagavond brand uitgebroken. Meerdere bluswagens kwamen eraan te pas om de vlammen te bestrijden, maar hadden die snel onder controle.
Toch kon de brandweer niet voorkomen dat een deel van de gevel aanzienlijk beschadigd raakte. Omdat deze uit hout bestaat, grepen de vlammen snel om zich heen.
Gedurende de brand in het gebouw, dat aan de Adriaan van Ostadestraat staat, zijn volgens de brandweer geen personen gewond geraakt. 

'Veel rookontwikkeling'

Jacob Bolhuis, voorzitter van wijkcentrum Kostverloren, was als één van de eersten bij de brand in de BSO. 'Ik zag vuur aan de achterkant en veel rookontwikkeling. Maar omdat ik dat vanaf de andere kant zag, ben ik hard naar het wijkcentrum gerend om te kijken of daar ook brand woedde.'
Hij is opgelucht dat het gebouw verdere schade bespaard is gebleven. 'Aan de andere kant hoorde ik veel glasgerinkel en er is ook waterschade. Ik denk dat de schade aanzienlijk zal zijn.'
Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.