Zevenhuizen zindert: Robin Tinge naar finale The Voice Kids

Uitzinnige vreugde in Zevenhuizen. De vijftienjarige Robin Tinge uit het dorp heeft vrijdagavond de finale bereikt van de talentenjacht The Voice Kids. Dat betekent dat de Zevenhuister volgende week vrijdag live mag optreden op televisie.

Hoe het allemaal begon, zie je in onderstaande video. Verslaggever Beppie van der Sluis ging eerder vandaag ook langs bij het koor waarin Tinge zingt. 

'Robin Tinge Huis'

Ongeveer honderd dorpsgenoten kwamen vrijdagavond bijeen in het plaatselijke verenigingsgebouw om samen naar The Voice Kids te kijken. Dat gebouw gaat, zolang Tinge aan het programma meedoet, door het leven als het 'Robin Tinge Huis'.

Kinderen hadden energie te over en bij de ouders was lichte spanning van het gezicht af te lezen. Ook Eddy en Antoinet, de ouders van Robin, konden de spanning nauwelijks aan. En dat terwijl zij allebei wisten wat er ging gebeuren.

Klamme handjes

'Ik heb klamme handjes', vertelt Antoinet. 'Je zit in een zaal vol met mensen, het is toch wel spannend wat voor reactie er op het optreden gegeven wordt.'

Ondertussen staat Eddy bij de bar. 'Ik word nu toch nerveus. Ik weet wat er gaat komen, maar het blijft spannend als je zoon op televisie is. Dat is bijzonder, helemaal in zo'n zaal vol met mensen.'

Ain't no sunshine

Aan al die spanning kwam een einde toen Robin klaar was met het nummer 'Ain't no sunshine' en te horen kreeg dat hij naar de finale gaat. Het dorpshuis barstte op dat moment bijna uit zijn voegen. Robin zelf ook, zou je zeggen. Maar hij vindt het allemaal wel prima.

Op de vraag of hij hoopt dat hij volgende week gaat winnen is het antwoord heel koelbloedig: 'Ik heb geen idee. Het maakt mij echt niet uit. Ik doe gewoon mee voor de lol en gun het iedereen. Ik zie het wel, haha!'

Meer over dit onderwerp:
ZEVENHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws