Paasweekend legt grasbaancoureur Romano Hummel geen windeieren

Romano Hummel heeft een succesvol weekend achter de rug. De coureur uit Hoogkerk won op Tweede Paasdag de internationale grasbaanraces in Balkbrug. Twee dagen eerder eindigde hij knap als vijfde bij speedwaywedstrijden in Duitsland.

In Balkbrug was Hummel opnieuw onklopbaar. Hij won met overmacht vier heats. In de finale zette hij de concurrentie ook op ruime achterstand. Tot dusver heeft de jonge coureur nog geen enkele race verloren. Bij de seizoensopening in Vries was hij ook ongenaakbaar.

Crash

In het Duitse Neuenknick kon Hummel goed meekomen tussen een aantal professionele speedwaycoureurs. In de finale lag hij zelfs op koers voor het podium. Door een crash in de eindstrijd volgde een herstart. Hummel kwam niet goed weg bij de start en kwalificeerde zich uiteindelijk als vijfde en laatste.

Verrassing bij zijspannen

De zijspanklasse in Balkbrug werd gewonnen door Wilfred Detz en Wendy Arling. Het duo uit Musselkanaal profiteerde optimaal van een matige start van William Matthijssen. De race over vier ronden bleef daardoor spannend tot het eind omdat Matthijssen in de achtervolging moest.  Detz werd keer op keer aangevallen door zijn belager, maar hield de deur dicht. 

Matthijssen leed een zeldzame nederlaag. De regerend Europees en Nederlands kampioen is normaal gesproken niet te kloppen. 

Lees ook:

Romano Hummel: 'Mijn been is niet honderd procent, maar ik ben niet bang'
Grasbaanraces Roden afgelast; Hummel prolongeert titel

Meer over dit onderwerp:
sport RODEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws