Tot 5 jaar en 8 maanden cel in No Surrender-zaak

Voor het afpersen, mishandelen en gijzelen van een 47-jarig oud-lid van motorclub No Surrender zijn vier mannen en een vrouw veroordeeld tot celstraffen van 3 jaar tot 5 jaar en 8 maanden.

Twee mannen zijn vrijgesproken vanwege vormfouten.

Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden celstraffen van dertig maanden tot acht jaar.

Vormfouten

De rechercheurs op de zaak hebben fouten gemaakt, wat resulteerde in vrijspraak van de twee verdachten. Tijdens de verhoren werd de opnameapparatuur af en toe gepauzeerd, wat niet mag. Daarom mag de hele opname niet gebruikt worden in de bewijslast.

De overige verdachten kregen korting op hun straf omdat de verdachten volgens de rechtbank te lang hebben moeten wachten op het proces. De gebeurtenissen speelden zich af in 2016.

Woning in Eelde

Het slachtoffer werd op 7 november 2016 naar een woning in Eelde gelokt door de 31-jarige bewoonster. Daar werd hij mishandeld door verschillende (ex)-leden van No Surrender.

Afbranden

De aanvallers dreigden met het afknippen van vingers en het afbranden van een tatoeage met een strijkbout. Het slachtoffer werd later die nacht vrijwel naakt achtergelaten in het bos bij Glimmen.

Dit gebeurde nadat hij in een busje was meegevoerd naar het zwembad De Papiermolen in Groningen. Daar moest hij 5000 euro betalen. Het slachtoffer belde in Glimmen bij een willekeurige woning aan en riep om hulp. Hij was flink toegetakeld.

Dit bericht is aangepast. De reden van de vrijspraak en strafkorting is toegevoegd.

Lees ook:

- Advocaat No Surrender-zaak: 'Een celstraf van acht jaar is buitenproportioneel'
- Celstraffen tot acht jaar geëist in No Surrender-zaak

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws