Staking Teijin Aramid gaat niet door

De voorgenomen staking bij vezelfabrikant Teijin Aramid in Delfzijl is afgeblazen. De staking zou dinsdagavond 23:00 ingaan. De directie heeft alsnog een verbeterd cao-bod gedaan.

Het bod kwam nadat eerdere onderhandelingen niet tot overeenstemming leidden. Vakbond CNV ging wel akkoord met het laatste voorstel van de directie. FNV niet en kondigde acties aan.

Onverwacht beter bod

Dinsdag overlegde de bond met de directie hoe de staking zonder gevaren voor mens en bedrijf zou kunnen plaatsvinden. In 2015 verkeerden bond en directie in dezelfde situatie. Ook toen ging de directie tijdens dat overleg overstag.

FNV bestuurder Janwillem Compaijen zegt niet te hebben verwacht dat de directie deze keer opnieuw een beter bod zou doen.

Minder werken in aanloop naar pensioen

In dat bod is een loonsverhoging opgenomen van 2.600 euro in plaats van de eerder geboden 2.150. Ook komt het 'generatiepact' waarbij personeel minder kan werken in de aanloop naar het pensioen, beschikbaar voor iedereen. Verder is er een beter sociaal plan voor personeel dat afvloeit bij reorganisaties en komen er 10 extra uitzendkrachten in vaste dienst.

Het verbeterde bod moet nog wel worden voorgelegd aan de FNV-leden. Compaijen zegt er vertrouwen in te hebben dat het wordt aanvaard.

Lees ook:

- Teijin Aramid gaat waarschijnlijk vanavond laat plat
- Directie Teijin Aramid gaat niet in op ultimatum vakbond
- Acties op komst bij Tejin Aramid

Meer over dit onderwerp:
Ondernemers NoordZaken economie DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws