Rondje Groningen: Hoeveel geld geven pubers uit aan Fortnite?!

Hoeveel geld geven deze jonge Groningers uit aan een game?
Hoeveel geld geven deze jonge Groningers uit aan een game? © GimmaTV
Wat was het raarste waar jij veel geld aan uitgaf vrouger? En zou dat zich verhouden tot wat Groningse pubers nu uitgeven aan de ongelooflijk populaire online game Fortnite? Tijd voor Rondje Groningen!
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) De stof waait overal!

Is het bij jou in huis ook zo?

2) Hoéveel geld aan Fortnite?

Hoeveel geld steken jonge spelers eigenlijk uit aan de game Fortnite? Het YouTube-account GimmaTV vroeg het tijdens aan fanatieke spelers tijdens een Fortnite-bijeenkomst in het Groninger Forum. 'Spijt van? Ach, toen vond ik dat het waard.'

3) Weer een Wadapartja in Stad

De Groningse eet- en futseltjeskooptent Wadapartja wordt een echte keten. Het hoofdtentje aan het Zuiderdiep in Groningen staat er alweer vier jaar, er is een koffiecorner op de Zernike Campus en binnenkort opent een 'Leutje Wadapartja' bij verfwinkel Bossina.

4) Pssst, staatssecretaris

'Daklozenverbinder' Straatwijs ziet zijn kans schoon om staatssecretaris Blokhuis aan te schrijven, die dinsdag bij Pauw verkondigt dat hij het aantal dakloze jongeren in Nederland onacceptabel vindt. Met de Straatwijzer moeten daklozen worden gekoppeld aan de juiste hulporganisatie.

5) Startups 'van' de RUG

Noordz zet zes startups op rij die met hulp van de RUG tot stand zijn gekomen. Of in ieder geval door een student aan de RUG.

6) Alex kan het weten

Hij is uitvoerder bij Van Wijnen groep. Dit zal dus inderdaad de langste wel zijn.

7) Ritsu's eerste

Op de speeldag van PEC Zwolle - FC Groningen, maakt het Japanse account van de club maar even bekend dat in dit duel Ritsu Doans eerste goal voor de FC viel.

8) Als je dit leest

Ben je hopelijk op tijd om deze buitensporige bui te vermijden. Foutje, bedankt.

9) Genieten van het Paterswoldsemeer

Je voélt de lentebries op de foto van Sandra de Heij.

10) Oké oké

Nog een paar prachtfoto's van de bloemen- en bollenvelden in de provincie dan.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag. Gisteren - en morgen weer. Moi!