Gevaarlijke kruising bij Oostwold wordt aangepakt

De werkzaamheden bij Oostwold zijn gestart
De werkzaamheden bij Oostwold zijn gestart © Jan Been/RTV Noord
De gemeente Westerkwartier is dinsdag begonnen met het veiliger maken van de kruising bij de Oostwolderdraaibrug bij Oostwold. Vooral ouders van schoolgaande kinderen uit Den Horn hebben lang aangedrongen op maatregelen om de onoverzichtelijke verkeerssituatie aan te pakken.
Sinds de basisschool in Den Horn dicht is, gaan veel kinderen in Oostwold naar school en daarbij moeten ze de kruising bij het Hoendiep oversteken.

Wegversmalling

De maximumsnelheid ter plaatse is zestig kilometer per uur, maar weinig automobilisten houden zich daaraan. Om de snelheid naar beneden te brengen, komt er ondermeer een wegversmalling. Daardoor moeten automobilisten op elkaar wachten als ze elkaar willen passeren.

'Inderdaad gevaarlijk punt'

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier gaf het startsein voor de werkzaamheden door een stoepband te plaatsen.
'Het heeft lang geduurd, maar nu is het zover. Ik begrijp de zorgen van de ouders in Den Horn, want dit is inderdaad een gevaarlijk punt. Ik hoop dat de aanpassingen het kruispunt een stuk veilger maken.'

Tijdelijk gestremd

Door de werkzaamheden is de weg langs het Hoendiep tussen De Poffert en Enumatil tijdelijk gestremd.