Bewoners Fazanthof kiezen aannemer

Aannemer Geveke mag gaan bouwen aan de Fazanthof in Ten Boer
Aannemer Geveke mag gaan bouwen aan de Fazanthof in Ten Boer © Jos Schuurman/FPS
Aannemer Geveke is door bewoners van dertig woningen aan de Fazanthof in Ten Boer gekozen om hun nieuwe aardbevingsbestendige huizen te bouwen. De uitslag werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een bewonersavond.
Geveke was één van de drie aannemers die meedongen. Alle drie hadden ruim een week geleden hun ontwerp en plan van aanpak grepesenteerd.
Bewoner Gijs Noorlander toonde zich vooral blij en opgelucht dat er aan de slepende versterkingskwestie van de Fazanthof na vier jaar een einde is gekomen.

Winnende aannemer

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan nu in gesprek met de winnende aannemer om te komen tot de ondertekening van een contract. Naar verwachting wordt dit contract binnen een paar weken getekend. Daarna gaat Geveke aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe woningen.

Opluchting

Of iedereen even blij is? Noorlander: 'Vooraf is afgesproken dat de winnende aannemer in gesprek zou gaan met bewoners die op een andere aannemer hebben gestemd, om te vragen wat de bezwaren zijn', zegt Noorlander. 'Is het misschien het ontwerp waar we wat aan kunnen doen? Allemaal om zoveel mensen tevreden te kunnen stellen.'

Sloop en nieuwbouw

Verwacht wordt dat de bewoners voor de kerst naar de tijdelijke huisvesting kunnen. De sloop en nieuwbouw starten begin 2020. 'Volgens de huidige planning moeten de wisselwoningen er over 26 weken staan', zegt Noorlander.