Bauke Mollema beste Nederlander in Waalse Pijl

Bauke Mollema
Bauke Mollema © Trek-Segafredo/Twitter
Bauke Mollema is als beste Nederlander geëindigd bij de 83e editie van de Waalse Pijl, met aankomst op de Muur van Hoei. De renner uit Zuidhorn werd zesde. De Fransman Julian Alaphilippe won de Ardense heuvelklassieker.
Alaphilippe, die de Waalse Pijl vorig jaar ook al won, achterhaalde vlak voor de finish de Deen Jakob Fuglsang.

Verrassen

De Fransman reed afgelopen zondag in de Amstel Gold Race ook lang vooraan met Fuglsang, maar liet zich in de laatste meters verrassen door Mathieu van der Poel. Die laatste ging in de Waalse Pijl niet van start. Mollema werd vorig weekeinde twaalfde.

Vijfde keer top tien

Het was voor Mollema de vijfde keer dat hij in de top tien eindigde in de Waalse Pijl.
Na afloop zei Mollema dat hij tevreden is over de vorm. Wel slaat hij Luik Bastenaken Luik over. Dat stond al in de planning. 'Want de Giro is mijn hoofddoel”, aldus Mollema. 'Maar ik had met deze benen best Luik-Bastenaken-Luik willen rijden.”
Het was de vijfde top 10-notering op de Muur van Hoei voor Mollema. 'Het is een lastige klim met al die explosieve mannen om je heen. Ik zat er goed tussen al verloor ik wat posities omdat ik in een bocht aan de steile binnenkant zat. Ik kon me gelukkig weer goed op gang trekken en een paar man oprapen. Daarna heb ik gewoon volle bak gesprint.'

Hoogtestage

Hij gaat nu op hoogtestage als voorbereiding op de Ronde van Italië. De Giro begint op 11 mei in Bologna.