Scholen stellen verhuizing naar Nieuwe School Uithuizen uit

Het nieuwe schoolgebouw in Uithuizen wordt pas na de herfstvakantie in gebruik genomen. Weliswaar is het pand aan het einde van de zomervakantie al klaar, maar de scholen willen nog even wachten met verhuizen.

Het gemeentebestuur van Het Hogeland heeft met dit verzoek ingestemd. De directeuren bepleitten bij de gemeente dat de levering van meubilair in het gedrang zou komen als al in de zomervakantie wordt verhuisd.

Ict-systemen kwetsbaar voor stof

Ook stellen de scholen dat de ict-systemen kwetsbaar zijn voor bouwstof, omdat in de zomervakantie nog volop in het gebouw wordt gewerkt. Het college kan zich in het voorstel van de schooldirecteuren vinden.

In de Nieuwe School Uithuizen (NSU) komen de basisscholen RKB De Schelp, CBS Koning Willem-Alexander en OBS Brunwerd. In totaal gaat het om circa 450 leerlingen.

Vloer versterkt

De nieuwbouw van de school liep eerder al forse vertraging op, omdat een verdiepingsvloer versterkt moest worden. In het pand zat een vloer van het type dat ook gebruikt is in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

Het veilig maken van het nieuwe pand kostte de gemeente Het Hogeland 3,5 miljoen euro.

Na de verhuizing worden De Schelp en Brunwerd gesloopt. Voor de Koning Willem-Alexanderschool zij nog geen concrete sloopplannen.

Lees ook:

- Nieuwe School misschien pas over twee jaar open: 'Dit had niemand voorzien' (2018)
- Onderzoek naar mogelijk onveilige betonvloer nieuwe school Uithuizen (2017)

Meer over dit onderwerp:
UITHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws