Veendam krijgt verzoek windmolentransport na afwijzing Oldambt

De gemeente Veendam heeft een aanvraag van de Rijksdienst voor het Wegverkeer ontvangen om onderdelen van windmolens door de gemeente te vervoeren. Het gaat volgens een woordvoerder om een proeftransport van windmolenonderdelen.

De gemeente Veendam heeft de aanvraag ontvangen, nadat de gemeente Oldambt dat verzoek tot twee keer toe heeft afgewezen, voor respectievelijk windpark Drentse Monden en voor windpark N33.

Oldambt wees verzoek af

Het gaat om windmolenonderdelen die met speciaal transport van de Eemshaven naar windpark Drentse Monden worden vervoerd. Dat verzoek is door Oldambt afgewezen, en nu moet de gemeente Veendam beoordelen of zij dit transport wel toestaat door haar gemeente.

Het college heeft nog geen standpunt ingenomen, legt een woordvoerder van Veendam uit. 'Dit wordt binnenkort besproken in het college.'

Snoeien bomen in Westerlee

Het standpunt van Oldambt was van meet af aan duidelijk. Volgens wethouder Kees Swagerman (SP) is transport door zijn gemeente onwenselijk.

'Bij een route door onder meer Westerlee zouden honderden bomen moeten worden opgekroond om doorgang te geven aan het transport. En dat zou een enorme impact hebben op het landschapsbeeld', zo liet Swagerman enkele weken geleden weten.

De gemeente Veendam zegt zich nu te beraden op de situatie en op termijn naar buiten te komen met een standpunt.

Lees ook:

- Oldambt weigert nieuw windmolentransportverzoek: 'Kunnen onveilige situaties ontstaan'
- Wethouder Oldambt: 'Transport windmolens niet door de bebouwde kom'
- Bouw windpark Drentse Monden Oostermoer ondanks bedreigingen op schema

Meer over dit onderwerp:
windmolens VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws