Bruggen in Stad gaan minder vaak open

De bruggen in de stad Groningen worden dit vaarseizoen minder vaak geopend. Dit moet ervoor zorgen dat het wegverkeer beter doorstroomt tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

De nieuwe openingstijden van bruggen gaan in per 1 mei, het nieuwe vaarseizoen.

In de avond gesloten

De bruggen over het Noord-Willemskanaal en op de route Reitdiep-Verbindingskanaal-Oosterhaven worden op werkdagen een half uur later bediend dan vorig jaar (wordt 9.30 uur). In de middag stopt de bediening een half uur eerder (wordt 15.30).

Na de avondspits gaat een beperkt aantal bruggen open, zodat recreanten de Reitdiephaven, Oosterhaven en Zuiderhaven kunnen bereiken. Schepen kunnen in de avond niet meer de hele stad doorvaren. Voor een volledig overzicht van de openingstijden, kijk hier.

Reitdiephaven niet blij

De uitbaters van jachthaven Reitdiephaven waren niet blij met de maatregel. Ze vrezen dat vaarrecreanten Groningen gaan mijden. Volgens de gemeente zijn de gevolgen voor de scheepvaart beperkt.

De stad is onderdeel van de 'Staande Mast Route'; een vaarroute die geschikt is voor onder meer zeilboten. Vanaf Lauwersoog kun je via Groningen naar Delfzijl varen. Dat kan straks iets minder makkelijk.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws