Eerste zeearendjong voor gemeente Groningen

Voor het eerst kan de gemeente Groningen pasgeboren zeearenden in haar register bijschrijven. Volgens het Groninger Landschap hebben zeearenden uit het Hunzedal voor het derde opeenvolgende jaar hun eieren met succes uitgebroed.

Ze zijn waarschijnlijk tijdens de paasdagen uitgekomen. Bijzonder is dat de nestlocatie dicht bij de stad Groningen ligt en dat de zeearenden in een natuurgebied leven waar, naast natuur, ook landbouw en drinkwaterwinning een belangrijke functie hebben.

Eerste in Groningen

Met de gemeentelijke herindeling van Groningen, Haren en Ten Boer is dit de eerste keer dat er een zeearend in de gemeente Groningen is geboren. Daarom doet beheerder Jan Beekman van Het Groninger Landschap vrijdag geboorteaangifte van het zeearendjong op het stadhuis.

Op afstand bewonderen

Het Groninger Landschap roept publiek op om op afstand van het nest te blijven en de kwetsbare zeearenden niet te verstoren. Het nest ligt in een natuurgebied dat niet toegankelijk is voor bezoekers.

Wie de vogels wil zien vliegen, kan naar de kijktoren in de Oostpolder, de vogelkijkhut in de Westerbroekstermadepolder en het gemaal in de Onnerpolder.

Lees ook:

Zeearenden in het Hunzedal zijn 'in verwachting'
Groninger Landschap 'koopt rust' voor zeearenden
- Verrassing: niet één, maar twee zeearenden geboren (2018)

Meer over dit onderwerp:
natuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws